Experimental Investigation of High-Pressure, High-Temperature Solid Fuel Gasification
Fakultät für Maschinenwesen
University:
Univ.-Prof. Dr.-Ing. habil. Hartmut Spliethoff; Prof. Dr.-Ing. Leonardo Tognotti, Universitá degli Studi di Pisa, Italien
Coal fired IGCC power plant design offers huge potential for future power generation in terms of raw fuel availability, efficiency and, most importantly, flexibility. Pressurized entrained flow gasification is considered one of the best options in current gasification technology thanks to its compactness, reliability, and fuel flexibility. The conversion of a solid fuel into a syngas is a rather complex process. It involves numerous reactions and is influenced not only by boundary conditions, e....    »

Mit Kohle betriebene IGCC-Kraftwerke zeigen großes Potential für die künftige Stromerzeugung bezüglich Brennstoffverfügbarkeit, Effizienz und insbesondere Flexibilität. Aufgrund der Kompaktheit, Zuverlässigkeit und Brennstoffflexibilität wird die Flugstromvergasung unter Druck als eine der besten Optionen der verfügbaren Vergasungstechnologien angesehen. Die Umwandlung eines festen Brennstoffes in ein Synthesegas ist ein komplexer Prozess. Es sind zahlreiche Reaktionen beteiligt, die nicht nur v...    »

ISBN:
978-3-8439-2502-0