Algorithm for Brune’s Synthesis of Multiport Circuits
Ein Algorithmus für die Synthese von Mehrtoren nach Brune
Fakultät für Elektrotechnik und Informationstechnik
Russer, Peter (Prof. Dr.)
Russer, Peter (Prof. Dr.); Nossek, Josef A. (Prof. Dr. Dr. h.c.)
ELT Elektrotechnik
Simulation, Circuit Synthesis
An algorithm for the synthesis of lumped element equivalent network models for linear passive reciprocal multiports is developed. The synthesized equivalent multiport circuit contains only resistors, inductors and capacitors with positive values, and ideal transformers. The topology and the circuit elements of the equivalent network for the circuit extracted from impedance matrix are established according to Tellegen’s multiport extension of Brune’s method. A software implementation of the algor...    »

Ein Algorithmus für die Synthese von äquivalenten Netzwerkmodellen mit konzentrierten Elementen für lineare passive reziproke Mehrtore wird entwickelt. Die synthetisierte equivalente Mehrtor-Schaltung enthält nur positive Widerstände, Induktivitäten und Kondensatoren sowie ideale Übertrager. Die Topologie und die Schaltelemente des äquivalenten Netzwerks werden durch Tellegen's Erweiterung des Bruneschen Algorithmus für Mehrtore bestimmt. Eine Software - Implementierung generiert eine SPICE - Ne...    »