Attacking and Protecting Ring Oscillator Physical Unclonable Functions and Code-Offset Fuzzy Extractors
Ring-Oszillator Physical Unclonable Functions und Code-Offset Fuzzy Extractors Angreifen und Schützen
Fakultät für Elektrotechnik und Informationstechnik
Sigl, Georg (Prof. Dr.)
Sigl, Georg (Prof. Dr.); Ortmanns, Maurits (Prof. Dr.)
ELT Elektrotechnik
Embedded Security, Physical Unclonable Function, Ring Oscillator PUF, Key Generation, Code-Offset Fuzzy Extractor, Electromagnetic Analysis, Side-Channel Analysis, Countermeasures
Informationssicherheit, Physical Unclonable Function, Ring-Oszillator PUF, Schlüsselgenerierung, Code-Offset Fuzzy Extractor, Elektromagnetische Analyse, Seitenkanalanalyse, Schutzmaßnahmen
Physical Unclonable Functions (PUFs) are information storage primitives that can be used for cryptographic key generation. The Ring Oscillator PUF (RO PUF) evolved as one of the most promising PUFs and the Code-Offset Fuzzy Extractor (COFE) is one of the most popular key generation algorithms to date. In this dissertation, the resistance of RO PUFs and COFEs against physical attacks, e.g., electromagnetic and power analysis, is investigated. Further, countermeasures to protect both implementatio...    »