Development and validation of new solver based on the interfacial area transport equation for the numerical simulation of sub-cooled boiling with OpenFOAM CFD code for nuclear safety applications
Entwicklung und Validierung neuer Solver auf der Zwischenphasentransportgleichung für die numerische Simulation von unterkühltem Sieden mit OpenFOAM CFD-Code für die nukleare Sicherheit Anwendungen
Fakultät für Maschinenwesen
Macián-Juan, Rafael (Prof., Ph.D.)
Macián-Juan, Rafael (Prof., Ph.D.); Chiva Vicent, Sergio (Assoc. Prof., Ph.D.)
NUC Kerntechnik, Kernenergie
Sub-cooled boiling, Interfacial area transport equation, OpenFOAM
unterkühltes Sieden, Zwischenphasentransportgleichung, OpenFOAM
The one-group interfacial area transport equation has been coupled to a wall heat flux partitioning model in the framework of two-phase Eulerian approach using the OpenFOAM CFD code for better prediction of subcooled boiling phenomena which is essential for safety analysis of nuclear reactors. The interfacial area transport equation has been modified to include the effect of bubble nucleation at the wall and condensation by subcooled liquid in the bulk that governs the non-uniform bubble size...    »