Originaltitel:
Probabilistic Cognition for Technical Systems
Originaluntertitel:
Statistical Relational Models for High-Level Knowledge Representation, Learning and Reasoning
Übersetzter Titel:
Probabilistische Kognition für technische Systeme
Übersetzter Untertitel:
Statistische Relationale Modelle für abstrakte Wissensrepräsentation, Lern- und Schlussfolgerungsprozesse
Fakultät für Informatik
Beetz, Michael (Prof., Ph.D.)
Beetz, Michael (Prof., Ph.D.); Toussaint, Marc (Prof. Dr.)
Fachgebiet:
DAT Datenverarbeitung, Informatik
Stichworte:
probabilistic reasoning, learning, knowledge representation, robotics, cognition
Übersetzte Stichworte:
Probabilistische Inferenz, Lernen, Wissensrepräsentation, Robotik, Kognition
Schlagworte (SWD):
Inferenz Künstliche Intelligenz; Wissensrepräsentationssprache; Kognition; Robotik
TU-Systematik:
DAT 703d; DAT 708d; DAT 815d
Kurzfassung:
For the realisation of cognitive capabilities in technical systems such as autonomous robots, the integration of many distinct cognitive resources that support learning and reasoning mechanisms can help to overcome the many challenges posed by the real world. Since many real-world problems involve uncertainty, this work explores the potential of statistical relational models as a resource for probabilistic high-level learning and reasoning. Statistical relational models combine the principles of...    »