Bachelorarbeit
Voldiner, Olga
Titel:
Predicting Value at Risk of Stock Portfolios using Pair Copula Constructions
Pair-copulas are an important tool for modelling multivariate dependence. One can represent a multivariate distribution function as a product of conditional and unconditional pair-copulas and the corresponding marginal distribution functions using Pair-Copula Constructions (PCC). This Bachelor thesis presents the recent theoretical results in modelling with (conditional) pair-copulas as well as an application of PCC to a portfolio of four major German car manufacturer stocks. The comparison of t...    »

übersetzter Abstract:
Paar-Copulas sind ein wichtiges Mittel zur Modellierung der Abhängigkeitsstruktur von Verteilungsfunktionen. Mithilfe von Paar-Copula Konstruktionen (PCC) kann man multivariate Verteilungsfunktionen als Produkt von bedingten und nicht-bedingten Paar-Copulas sowie den zugehörigen Randdichten darstellen. In dieser Arbeit werden nicht nur die neuesten theoretischen Ergebnisse in Bezug auf das Modellieren mit (bedingten) Paar-Copulas sondern auch eine Anwendung von PCC auf Aktien von vier großen deu...    »

PD Dr. Aleksey Min
PD Dr. Aleksey Min