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Original title:
Understanding the Molecular Changes in the Key Aroma Compounds of NFC Orange Juice during Storage under Aseptic Conditions
Translated title:
Verständnis der molekularen Veränderungen der Schlüsselaromastoffe von Orangendirektsaft während der Lagerung unter aseptischen Bedingungen
Author:
Sellami, Ines
Year:
2016
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät für Chemie
Advisor:
Schieberle, Peter (Prof. Dr.)
Referee:
Schieberle, Peter (Prof. Dr.); Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
CHE Chemie
TUM classification:
CHE 500d
Abstract:
Orange juice is among the favorite juices consumed in Germany. However, its overall aroma undergoes a rapid change during storage, even at low temperatures. A comparison of the changes in concentrations of key juice aroma compounds over time showed that in particular the rapid loss of saturated aldehydes, such as octanal, nonanal and decanal as well as 1-penten-3-one are responsible for the decrease in the aroma quality of orange juice. Systematic model studies suggested that besides the oxidati...     »
Translated abstract:
Orangesaft gehört zu den beliebtesten Säften in Deutschland. Allerdings, unterliegt sein Gesamtaroma im Laufe der Lagerung einer schnellen Veränderung, sogar bei niedrigen Temperaturen. Ein Vergleich der Veränderungen der Konzentrationen der Schlüsselaromastoffe über die Zeit zeigte, dass insbesondere gesättigte Aldehyde, wie Octanal, Nonanal und Decanal als auch 1-Penten-3-on, für die Abnahme der Aromaqualität des Orangensaftes verantwortlich sind. Systematische Modelstudien zeigten, dass neben...     »
ISBN:
978-3-8439-2850-2
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1304151
Date of submission:
03.05.2016
Oral examination:
13.07.2016
Last change:
06.04.2017
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