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Original title:
Kaufbereitschaft für regional-fair erzeugte Lebensmittel - Eine Analyse am Beispiel Konsummilch
Translated title:
Consumer acceptance of fairly produced regional food products - An analysis using the example milk
Author:
Klein, Agnes
Year:
2011
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät für Wirtschaftswissenschaften
Advisor:
Menrad, Klaus (Priv.-Doz. Dr.)
Referee:
Menrad, Klaus (Priv.-Doz. Dr.); Roosen, Jutta (Prof., Ph.D.)
Language:
de
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie; WIR Wirtschaftswissenschaften
Abstract:
In dieser Arbeit wird die Kaufbereitschaft für regional-fair erzeugte Konsummilch in Bayern, Oberösterreich und Zürich untersucht. Die durchgeführte Discrete-Choice-Analyse zeigt, dass in diesen Regionen Präferenzen und z. T. auch Präferenzheterogenität für regionale und fair-erzeugte Konsummilch vorliegen. Außerdem belegen zwei Fallbeispiele, dass sich verschiedene Käufergruppen von regional-fair erzeugten Produkten u. a. hinsichtlich spezifischer persönlicher Werte, Normen und Einstellungen un...     »
Translated abstract:
In this work consumer acceptance of fairly produced milk is analysed in Bavaria, Upper Austria and Zurich. The conducted discrete-choice-analysis shows that in these regions preferences as well as to some extent preference heterogeneity exists regarding regional and fairly produced milk. Furthermore, two case studies demonstrate that different consumer groups of several fairly produced regional products differ in terms of specific personal values, norms as well as attitudes. Additionally, these...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1071374
Date of submission:
23.03.2011
Oral examination:
08.11.2011
File size:
2418019 bytes
Pages:
208
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20111108-1071374-1-4
Last change:
16.02.2012
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