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Original title:
Reaction kinetics of heat induced protein denaturation and microbial inactivation in whey concentrates
Translated title:
Reaktionskinetik der hitzeinduzierten Molkenproteindenaturierung und der mikrobiellen Inaktivierung in Molkenkonzentraten
Author:
Marx, Melanie Anna Maria
Year:
2019
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.)
Referee:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.); Berensmeier, Sonja (Prof. Dr.); Hinrichs, Jörg (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
Keywords:
Whey concentrate, whey protein denaturation, spore inactivation, membrane filtration, heat treatment
Translated keywords:
Molkenkonzentrat, Molkenproteindenaturierung, Sporeninaktivierung, Membranfiltration, thermische Behandlung
Abstract:
Shelf-stable whey concentrate is an energy saving alternative to whey powder. Up to now, whey powder is, however, the only storable form of whey, because standard protocols for preserving concentrated fluid whey do not exist yet. Therefore, the aim of this thesis was to systematically and comprehensively investigate the reaction kinetics of heat induced whey protein denaturation and spore inactivation in whey concentrates with varying dry matter and composition to facilitate the development of u...     »
Translated abstract:
Haltbare Molkenkonzentrate sind eine energiesparende Alternative zu Molkenpulvern. Bisher ist Molkenpulver allerdings die einzig lagerfähige Form von Molke, weil keine Standardprotokolle für die Haltbarmachung von konzentrierter flüssiger Molke existieren. Deshalb war es das Ziel dieser Arbeit, die Reaktionskinetik der hitzeinduzierten Molkenproteindenaturierung und Sporeninaktivierung in Molkenkonzentraten mit unterschiedlicher Trockenmasse sowie Zusammensetzung systematisch und umfassend zu un...     »
ISBN:
978-3-8439-4423-6
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1473378
Date of submission:
25.03.2019
Oral examination:
22.10.2019
Last change:
05.06.2020
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