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Original title:
Analyse der bakteriellen Biodiversität von boviner Rohmilch mittels kultureller und kulturunabhängiger Verfahren
Translated title:
Analysis of bacterial biodiversity of bovine raw milk using culture dependent and -independent methods
Author:
Breitenwieser, Franziska Thekla
Year:
2018
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.)
Referee:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.); Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
BIO Biowissenschaften; LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
BIO 260d
Abstract:
Die Biodiversität der Rohmilchmikrobiota wird hauptsächlich von der Gesamtkeimzahl beeinflusst, andere Einflussfaktoren sind sekundär. Pseudomonas stellt die häufigste Gattung. Die Erfassung der Biodiversität erfordert die Kombination kulturabhängiger und -unabhängiger Methoden. Zahlreiche nicht beschriebene Spezies wurden gefunden, eine neue Gattung innerhalb der Propionibacteriaceae wurde beschrieben. Die vergleichende Analyse ergab, daß Mikrobiota mit einem geringen Anteil an Gram-negativen B...     »
Translated abstract:
The biodiversity of raw milk microbiota is mainly influenced by the total plate count, other factors are of secondary importance. Pseudomonas represents the most common genus. Capturing biodiversity requires the combination of culture-dependent and independent methods. Numerous non-described species were found, a new genus within the Propionibacteriaceae has been described. The comparative analysis revealed that microbiota with low numbers of Gram-negative bacteria are possible. These should be...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1435395
Date of submission:
23.03.2018
Oral examination:
25.07.2018
File size:
2466167 bytes
Pages:
150
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20180725-1435395-1-1
Last change:
13.08.2018
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