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Original title:
Role of lipid phase composition and cell surface hydrophobicity in high pressure inactivation of Lactobacillus plantarum in emulsions
Translated title:
Die Rolle der Lipidphasenzusammensetzung und Oberflächenhydrophobizität bei der Hochdruckinaktivierung von Lactobacillus plantarum in Emulsionen
Author:
Kafka, Thomas Anton
Year:
2018
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.)
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.); Gebhardt, Ronald (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften; LEB Lebensmitteltechnologie
Keywords:
HHP inactivation, fat, cell surface hydrophobicity, food spoilage, wall teichoic acid, emulsifier, high hydrostatic pressure, HHP processing, oil type, Lactobacillus plantarum
Translated keywords:
HHP, Fett, Oberflächenhydrophobizität, Lebensmittelverderb, Zellwand-Teichonsäuren, Emulgator, high hydrostatic pressure, HHP processing, Öltyp, Lactobacillus plantarum
TUM classification:
LEB 020d
Abstract:
Data presented in this study indicate that the effect of fat on high hydrostatic pressure (HHP) inactivation of Lactobacillus (L.) plantarum in oil-in-water emulsion is the result of a complex interplay of fat content, fats' compression heating properties and fatty acid composition. New insights regarding cell surface hydrophobicity (CSH) determinants could be gained, namely that wall teichoic acids (WTAs) per se and the WTA type have distinct effects on CSH and pressure tolerance of L. plantaru...     »
Translated abstract:
Die in dieser Studie präsentierten Daten zeigen, dass die Wirkung von Fett auf die Hochdruck-(HHP)-Inaktivierung von Lactobacillus (L.) plantarum in Öl-in-Wasser-Emulsionen auf ein komplexes Zusammenspiel von Fettgehalt, Kompressionserwärmungseigenschaften von Fetten und Fettsäurezusammensetzung zurückzuführen ist. Neue Erkenntnisse über die Determinanten der Oberflächenhydrophobizität (CSH) konnten gewonnen werden, insbesondere, dass die Zellwand-Teichonsäuren (WTAs) per se sowie der WTA-Typ de...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1429554
Date of submission:
02.03.2018
Oral examination:
30.07.2018
File size:
5714139 bytes
Pages:
196
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20180730-1429554-1-8
Last change:
20.08.2018
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