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Original title:
The determination of food safety as a societal challenge
Translated title:
Die Bestimmung von Lebensmittelsicherheit als gesellschaftliche Herausforderung
Author:
Haßauer, Christine
Year:
2022
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Management
Advisor:
Roosen, Jutta (Prof. Dr.)
Referee:
Roosen, Jutta (Prof. Dr.); Zachmann, Karin (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
WIR Wirtschaftswissenschaften
Keywords:
Food safety, evidence practice, risk analysis, risk perception, qualitative analysis
Translated keywords:
Lebensmittelsicherheit, Evidenzpraktik, Risikoanalyse, Risikowahrnehmung, Qualitative Analyse
TUM classification:
LAN 051; OEK 740
Abstract:
Food safety is a topic of great societal relevance because it affects food production, trade of food products, and consumer health. Ongoing discourses on adequate food safety levels prove that it is a complex task to define what is “safe food”. In four studies, this dissertation analyzes different evidence practices from consumers and risk analysis and their interactions. Results contribute to the understanding of what is societally accepted knowledge for food safety and how it is constructed by...     »
Translated abstract:
Lebensmittelsicherheit ist ein gesellschaftlich relevantes Thema, da es Produktion und Handel von Lebensmitteln sowie die Gesundheit von Konsumenten beeinflusst. Anhaltende Diskurse um adäquate Standards belegen, dass die Definition von sicheren Lebensmitteln eine komplexe Aufgabe ist. In vier Studien analysiert diese Dissertation verschiedenen Evidenzpraktiken von Konsumenten und Risikoanalyse sowie deren Interaktionen. Dies trägt zum Verständnis der Bedeutung und der Konstruktion von gesellsch...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1647481
Date of submission:
21.02.2022
Oral examination:
04.08.2022
File size:
2056725 bytes
Pages:
176
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20220804-1647481-1-6
Last change:
09.09.2022
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