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Original title:
Stress-induced phenotypic and proteomic plasticity of Lactobacillus paracasei subsp. paracasei F19
Translated title:
Stressinduzierte phänotypische und proteomische Plastizität von Lactobacillus paracasei subsp. paracasei F19
Author:
Schott, Ann-Sophie
Year:
2019
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.)
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.); Liebl, Wolfgang (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften; LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LEB 020d
Abstract:
In this study, proteomic responses of starter cultures to stresses, which they are commonly exposed to in industrial preparation processes and upon consumption with respective foods, were characterized and evaluated. A comprehensive genomic and proteomic analysis was performed applying mass spectrometry technologies using the example of probiotic Lb. paracasei subsp. paracasei F19. Stress responses were evaluated towards survival, fitness and probiotic activity / performance. It is predicted tha...     »
Translated abstract:
In dieser Studie wurden proteomische Antworten von Starterkulturen auf Stressarten, denen sie häufig in industriellen Präparationsprozessen und beim Verzehr entsprechender Lebensmittel auftreten, charakterisiert und bewertet. Eine umfassende genomische und proteomische Analyse wurde unter Verwendung von Massenspektrometrie-Technologien am Beispiel des Probiotika Lb. paracasei subsp. paracasei F19 durchgeführt. Stressantworten wurden in Bezug auf Überleben, Fitness und probiotische Aktivität / Le...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1450044
Date of submission:
28.08.2018
Oral examination:
18.03.2019
File size:
12207193 bytes
Pages:
312
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20190318-1450044-1-7
Last change:
17.04.2019
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