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Original title:
Quantitative Hochdurchsatzanalyse von Schlüsselgeruchstoffen in Lebensmitteln mittels UHPLC-MS/MS
Translated title:
Quantitative high-throughput analysis of key food odorants in various foods by means of UHPLC-MS/MS
Author:
Bösl, Markus
Year:
2023
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.)
Referee:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.); Rychlik, Michael (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
CHE Chemie
TUM classification:
CHE 513
Abstract:
Die Analyse von Aromastoffen mittels Flüssigchromatographie ermöglicht die simultane Analyse von Aromastoffen und Geschmacksstoffen auf einer einzigen Analyseplattform im Hochdurchsatz. Mit Hilfe einer bekannten, und einer neu entwickelten Derivatisierungsmethode wurde in dieser Arbeit versucht die wichtigsten Aromastoffe, die so genannten Generalisten mittels LC zu analysieren. Mit der neu entwickelten Methodik war es möglich, zu zeigen, dass 23 der 27 Generalisten akkurat mittels LC quantifizi...     »
Translated abstract:
The analysis of aroma compounds by liquid chromatography allows the simultaneous analysis of aroma compounds and tastants on a single analytical platform in high throughput. Using a known, and a newly developed derivatization method, this work attempted to analyze the most important aroma compounds, the so-called generalists by LC. With the newly developed methodology, it was possible to show that 23 of the 27 generalists can be accurately quantified by LC.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1710885
Date of submission:
07.06.2023
Oral examination:
08.12.2023
File size:
6691298 bytes
Pages:
116
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20231208-1710885-1-2
Last change:
11.01.2024
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