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Original title:
Syngas Fermentation Studies for Enhanced Alcohol Production with Clostridium ragsdalei
Translated title:
Untersuchungen von Synthesegasfermentation mit Clostridium ragsdalei zur erhöhten Alkoholproduktion
Author:
Sampaio de Oliveira, Luis Guilherme
Year:
2023
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Engineering and Design
Advisor:
Weuster-Botz, Dirk (Prof. Dr.)
Referee:
Weuster-Botz, Dirk (Prof. Dr.); Blombach, Bastian (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
CIT Chemie-Ingenieurwesen, Technische Chemie, Biotechnologie
Keywords:
Clostridium ragsdalei, Syngas fermentation
Translated keywords:
Clostridium ragsdalei, Synthesegasfermentation
TUM classification:
CIT 900
Abstract:
One goal of the syngas fermentation is the shift from acid to alcohol production. Continuously gassed batch processes in a controlled stirred-tank reactor with Clostridium ragsdalei showed that lowering the pH to pH 5.5 as well as the process temperature to 32 °C was beneficial for alcohol production (ethanol and 2,3-butandiol). The combination with an appropriate sulfide feed resulted in a substantial shift from acid to alcohol production, leading to an alcohol to acetate mass ratio of > 17.
Translated abstract:
Ein Ziel bei Synthesegasfermentationen ist die Verschiebung des Produktspektrums von der Säure- zur Alkoholproduktion. Kontinuierlich begaste Satzprozesse im kontrollierten Rührkesselreaktor mit Clostridium ragsdalei zeigten, dass sowohl eine pH-Absenkung auf pH 5,5 als auch eine Temperatur von 32 °C die Alkoholbildung (Ethanol und 2,3-Butandiol) förderte. Zusammen mit einer geeigneten zusätzlichen Bereitstellung von Sulfid konnten erstmalig über 17 g Alkohol pro g Essigsäure produziert werden.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1709381
Date of submission:
23.05.2023
Oral examination:
03.11.2023
File size:
7112333 bytes
Pages:
142
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20231103-1709381-1-1
Last change:
29.12.2023
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