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Original title:
Activity-guided discovery of antioxidants in processed garlic extracts
Translated title:
Aktivitätsorientierte Identifizierung von Antioxidantien in prozessierten Knoblauchextrakten
Author:
Wakamatsu, Junichiro
Year:
2018
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.)
Referee:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.); Rychlik, Michael (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
CHE Chemie
Keywords:
Garlic, antioxidant, Maillard reaction
TUM classification:
CHE 513d
Abstract:
Antioxidant activity of aged garlic extract (AGE) was found to be greatly elevated through a further heat processing. The present study aimed to locate key antioxidants in thermally processed AGE (pAGE). By means of activity-guided fractionation with antioxidant assay, model reactions and identification using LC-MS/MS, 52 antioxidants were identified in pAGE. Additionally, some of them exhibited biological activities regarding taste, lymphocyte-modulation and cellular antioxidant activities.
Translated abstract:
Die antioxidative Wirkung von gelagertem Knoblauchextrakt (AGE) kann durch eine thermische Behandlung (pAGE) stark erhöht werden. Die vorliegende Studie hat zum Ziel, die wichtigsten antioxidativen Substanzen in pAGE zu erfassen. Mittels aktivitätsorientierter Fraktionierung, Modellreaktionen und einem targeted LC-MS/MS screening konnten 52 antioxidative Verbindungen identifiziert und quantifiziert werden, die unter anderem geschmacksaktive, auf zellulärer Ebene antioxidative Aktivität und Lym...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1400938
Date of submission:
20.11.2017
Oral examination:
10.07.2018
File size:
5677115 bytes
Pages:
216
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20180710-1400938-1-5
Last change:
13.08.2018
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