Tangible Information Displays
Berührbare Informationsdisplays
Fakultät für Informatik
Klinker, Gudrun J. (Prof., Ph.D.)
Butz, Andreas (Prof. Dr.)
DAT Datenverarbeitung, Informatik
multi-touch, tangible, user interface, framework
multi-touch, tangible, user interface, framework
The goal of this thesis is to provide a generic software platform for graphical multi-touch and multi-user interfaces. Although many applications have already been written for these interfaces, they share some deficiencies from a developer's point of view. Most of these systems are monolithic, making reuse of code difficult. They also duplicate large amounts of core functionality such as gesture recognition and are often locked to a single type of input hardware. To address this lack of reusabil...    »