User: Guest  Login
Original title:
Safety assessment of genetically modified food
Original subtitle:
New methodologies for the analytical characterisation of rice
Translated title:
Sicherheitsbewertung gentechnisch veränderter Lebensmittel
Translated subtitle:
Neue Methoden zur analytischen Charakterisierung von Reis
Author:
Frenzel, Thomas
Year:
2003
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Engel, K.-H. (Univ.-Prof. Dr.)
Referee:
Engel, K.-H. (Univ.-Prof. Dr.); Schieberle, P. (Univ.-Prof. Dr.); Davies, H. V. (Prof. PhD)
Format:
Text
Language:
en
Subject group:
CHE Chemie
Keywords:
Food safety assessment; genetically modified food; NIRS; metabolite profiling
Translated keywords:
Sicherheitsbewertung; gentechnisch veränderte Lebensmittel; NIRS; Metabolitenprofil
Abstract:
Analysis of the chemical composition represents an important step in the safety assessment of genetically modified foods. In addition to the targeted investigation of single compounds, non-destructive techniques and metabolite profiling methodologies can be applied for analysis of low-molecular weight food constituents. In the present study, the suitability of these approaches for the analytical characterisation of rice grains within a food safety assessment framework was investigated. Potential...     »
Translated abstract:
Die Bestimmung der chemischen Zusammensetzung stellt einen wichtigen Bestandteil der Sicherheitsbewertung gentechnisch veränderter Lebensmittel dar. Neben der spezifischen Analyse von Einzelverbindungen können nicht-destruktive Verfahren und Screening–Techniken zur Untersuchung niedermolekularer Lebensmittelinhaltsstoffe eingesetzt werden. In der vorliegenden Arbeit wurden diese Methodenansätze hinsichtlich ihrer Anwendbarkeit zur chemisch-analytischen Charakterisierung von Reis im Rahmen einer...     »
Publication :
Universitätsbibliothek der TU München
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=603357
Date of submission:
13.02.2003
Oral examination:
07.05.2003
Controlled terms:
Reis Novel food Risikoanalyse NIR-Spektroskopie
File size:
5153466 bytes
Pages:
172
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss2003050710604
Last change:
27.06.2005
 BibTeX