User: Guest  Login
Less Searchfields
Simple search
Original title:
Dokumentation und Bewertung von Umweltwirkungen gartenbaulicher Produktionssysteme
Translated title:
Environmental Information Management in Horticulture
Author:
Bauersachs, Hagen
Year:
2006
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Meyer, Joachim (Prof. Dr. rer. hort., Dr. rer. hort. habil.)
Referee:
Meyer, Joachim (Prof. Dr. rer. hort., Dr. rer. hort. habil.); Auernhammer, Hermann (Prof. Dr. Dr. habil.); Tantau, Hans-Jürgen (Prof. Dr. rer. hort., Dr. rer. hort. habil.)
Format:
Text
Language:
de
Subject group:
LAN Landbauwissenschaft
Keywords:
Umweltmanagement; Umweltinformationssystem; BUIS; Evapotranspiration; Ökobilanz; ISO 14000; Modellierung; Penman-Monteith; Turc; Hargreaves; Priestley-Taylor; Objektorientierte Analyse und Design (OOA; OOD)
Translated keywords:
environmental management; modelling; environmental impact assessment; evapotranspiration; LCA; ISO 14000; Penman-Monteith; Turc; Hargreaves; Priestley-Taylor; Objekt Oriented Analysis and Design (OOA; OOD)
Controlled terms:
Gartenbau Produktionssystem Umweltbezogenes Management Umweltinformationssytem
TUM classification:
LAN 400d; LAN 080d
Controlled terms (agricultural engineering):
Pflanzenproduktionsverfahren; Gartenbau; Gartenbautechnik; Prozeßtechnik; Datenerfassung; Datenverarbeitung; Ökonomie; Ökologie
Abstract:
In den letzten Jahren ist der Druck auf landwirtschaftliche und gartenbauliche Erzeuger gestiegen, Aspekte des Umweltschutzes in unternehmerische Entscheidungen einzubeziehen. Dieser Druck, der nicht nur vom Endverbraucher, sondern auch vom Gesetzgeber, von der Nahrungsmittelindustrie und dem Lebensmitteleinzelhandel ausgeht, führt zu einer steigenden Nachfrage nach Informationen zur „ökologischen Qualität“ landwirtschaftlicher und gartenbaulicher Erzeugnisse und der zugrundeliegenden Produktion...     »
Translated abstract:
In the recent years substantial pressures are placed on agricultural and horticultural companies to consider environmental impacts of production as an important aspect in their business strategies. This pressure is exerted by customers as well as the food industry, retailers and governmental authorities and results in an increased demand for information on the "ecological quality" of agricultural and horticultural products and production systems. Beside of this (external) marketing purpose, comp...     »
Publication :
Universitätsbibliothek der Technischen Universität München
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=603699
Date of submission:
12.09.2005
Oral examination:
23.03.2006
File size:
10008997 bytes
Pages:
176
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss20060514-1832437122
Last change:
23.08.2010
 BibTeX