User: Guest  Login
Original title:
Comparative analysis of meat-spoiling Photobacterium spp. and their response to modified atmospheres 
Translated title:
Vergleichende Analyse fleischverderbender Photobacterium spp. und ihre Reaktion auf modifizierte Atmosphären 
Year:
2022 
Document type:
Dissertation 
Institution:
TUM School of Life Sciences 
Advisor:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.) 
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.); Hall, Lindsay (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
NAT Naturwissenschaften (allgemein) 
TUM classification:
LEB 020 
Abstract:
Photobacterium (P.) phosphoreum, P. iliopiscarium and P. carnosum have been found to be relevant spoilage bacteria on meat. This thesis presents a novel culture-independent LAMP assay for their detection, and reveals large intra- and inter-species diversity from comparative analysis at the physiological, genomic and proteomic levels. Combination of high oxygen concentration and carbon dioxide impair their growth in single culture, although the presence of concomitant bacteria on meat can allevia...    »
 
Translated abstract:
Photobacterium (P.) phosphoreum, P. iliopiscarium und P. carnosum sind als relevante Fleischverderber beschrieben. Diese Arbeit präsentiert ein neues kulturunabhhängiges LAMP Assay für deren Detektion, und sie zeigt eine große intra- und inter-Spezies Diversität durch die vergleichende Analyse auf physiologischer, genomischer und proteomischer Ebene. Eine Kombination hoher Sauerstoffkonzentrationenn mit Kohlendioxid hemmt ihr Wachstum in Einzelkulturen. Dennoch kann die Anwesenheit begleitender...    »
 
Oral examination:
04.05.2022 
File size:
20777224 bytes 
Pages:
234 
Last change:
10.06.2022