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Original title:
Formation and structure of exopolysaccharides of meat starter cultures 
Translated title:
Bildung und Struktur von Exopolysacchariden von Fleisch-Starterkulturen 
Year:
2019 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.) 
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.); Schwab, Wilfried (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
BIO Biowissenschaften 
Keywords:
exopolysaccharide, dextran, lactobacillus, hydrocolloids 
Translated keywords:
Exopolysaccharide, Dextran, Lactobacillus, Hydrokolloide 
TUM classification:
LEB 020d 
Abstract:
In this study, the formation of exopolysaccharides (EPS) of meat starter cultures was investigated. Two strains were selected and revealed to produce a complex heteropolysaccharide (HePS) and a dextran, respectively. While HePS formation involved a biosynthesis cluster comprising numerous genes, dextran was synthesized by an extracellular dextransucrase. Production and (macro-) molecular structure of the dextran were strongly influenced by cold- and salt stress, and incubation in sucrose contain...    »
 
Translated abstract:
In dieser Arbeit wurde die Bildung von Exopolysacchariden (EPS) von Fleischstarterkulturen untersucht. Zwei Stämme wurden ausgewählt und die Produktion eines komplexen Heteropolysaccharids (HePS) bzw. Dextrans aufgedeckt. Während die HePS Bildung ein zahlreiche Gene umfassendes Biosynthese Cluster erforderte, wurde das Dextran durch eine extrazelluläre Sucrase gebildet. Produktion und (makro-) molekulare Dextran Struktur wurden durch Kälte und Salz Stress stark beeinflusst, und Inkubation in Sac...    »
 
Oral examination:
15.05.2019 
File size:
5539596 bytes 
Pages:
129 
Last change:
07.06.2019