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Original title:
Separation of the major whey proteins α–Lactalbumin and β–Lactoglobulin by means of selective precipitation and continuous centrifugal separation
Translated title:
Trennung der Hauptmolkenproteine α–Lactalbumin und β–Lactoglobulin mittels selektiver Präzipitation und kontinuierlicher zentrifugaler Separation
Author:
Haller, Nicole
Year:
2023
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.)
Referee:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.); Först, Petra (Prof. Dr. habil.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LAN 820
Abstract:
An innovative process was proposed for the separation of the two major whey protein fractions, α–Lactalbumin and β–Lactoglobulin. The process basically comprises two steps: a selective thermal aggregation of one of the major fractions, followed by a separation from the liquid phase containing the soluble other fraction using a continuous decanter centrifuge. The aim was the development of an efficient and scalable process, which delivers high purity protein fractions.
Translated abstract:
Ein innovatives Verfahren zur Trennung der Hauptmolkenproteinfraktionen α–Lactalbumin und β–Lactoglobulin wird beschrieben. Das Verfahren besteht prinzipiell aus zwei Schritten: einer selektiven thermischen Aggregation einer der Hauptfraktionen, gefolgt von der Abtrennung der flüssigen Phase, die die lösliche andere Fraktion enthält, mittels einer kontinuierlichen Dekanterzentrifuge. Ziel war die Entwicklung eines effizienten und skalierbaren Verfahrens, das hochreine Proteinfraktionen liefert.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1692071
Date of submission:
28.11.2022
Oral examination:
08.03.2023
File size:
6583676 bytes
Pages:
173
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20230308-1692071-1-5
Last change:
12.04.2023
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