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Original title:
Anti-obesity effects of Iwong (Ipomoea alba L., Convolvulaceae)
Translated title:
Anti-Adipositas-Effekte von Iwong (Ipomoea alba L., Convolvulaceae)
Author:
Mengue N'dille, Gabriel Patrice Roland
Year:
2021
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Martin Klingenspor (Prof. Dr.)
Referee:
Martin Klingenspor (Prof. Dr.); Michael Schemann (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie; NAT Naturwissenschaften (allgemein); OEK Ökotrophologie, Ernährungswissenschaft
Keywords:
Ipomoea alba, Iwong, Moon Wine, Resveratrol, anti-adipogenic, 3T3-L1, anti-obesity, rats, mice
TUM classification:
OEK 100d; LEB 050d
Abstract:
Ipomoea alba (Iwong) is used in Cameroonian traditional medicine as an anti-diabetic agent and to promote weight loss. The aim of this PhD thesis was to assess these effects. Iwong fed Rodents showed an increase on food intake and HDL-C, a reduction on body and fat masses, LDL-C, leptinemia and insulinemia. Iwong significantly reduced lipid accumulation, GPDH activity, PPARγ and C/EBPα mRNA levels after 9 days in 3T3L1 preadipocytes. Results showed that Iwong has anti-obesity effects.
Translated abstract:
Ipomoea alba (Iwong) wird in der traditionellen kamerunischen Medizin gegen Diabetes und Adipositas eingesetzt. Ziel dieser Dissertation war es, die Auswirkungen von Iwong zu untersuchen. Nagetiere, die mit Iwong gefüttert wurden, zeigten eine Zunahme der Futteraufnahme und HDL-C, als auch eine Abnahme der Körper- und Fettmassen, LDL-C, Leptin- und Insulinspiegel. In 3T3L1 Präadipozyten, reduzierte Iwong Lipidakkumulation, GPDH-Aktivität, PPARγ und C/EBPα mRNA. Iwong hat Anti-Adipositas Effekte.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1519012
Date of submission:
29.10.2019
Oral examination:
14.12.2021
File size:
4040802 bytes
Pages:
155
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20211214-1519012-1-9
Last change:
31.01.2023
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