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Original title:
Impact of breeding on the protein composition of wheats from 1891 to 2010 and its effect on wheat-related disorders
Translated title:
Auswirkungen der Züchtung auf die Proteinzusammensetzung von Weizen von 1891 bis 2010 und ihr Einfluss auf weizenbedingte Erkrankungen
Author:
Pronin, Darina
Year:
2020
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät für Chemie
Advisor:
Scherf, Katharina (Prof. Dr.)
Referee:
Scherf, Katharina (Prof. Dr.); Feige, Matthias (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
CHE Chemie; LEB Lebensmitteltechnologie; OEK Ökotrophologie, Ernährungswissenschaft
TUM classification:
OEK 100; LEB 050
Abstract:
The scientific literature contains evidence that the prevalence of celiac disease (CD) and non-celiac gluten sensitivity (NCGS) has increased in the population during the second half of the 20th century. There are numerous factors which can be attributed to the increased prevalence. Besides new wheat processing techniques, agricultural practices in wheat cultivation, changes in the dietary habits, improved diagnostic techniques, modern wheat breeding practices might have contributed to the incre...     »
Translated abstract:
Die wissenschaftliche Literatur enthält Hinweise darauf, dass die Prävalenz von Zöliakie und Nicht-Zöliakie-Glutensensitivität (NCGS) in der Bevölkerung in der zweiten Hälfte des 20. Jahrhunderts zugenommen hat. Es gibt zahlreiche Faktoren, auf die die erhöhte Prävalenz zurückgeführt werden kann. Neben neuen Weizenverarbeitungstechniken, landwirtschaftlichen Praktiken im Weizenanbau, Änderungen der Ernährungsgewohnheiten, verbesserten Diagnoseverfahren, könnten moderne Weizenzuchtpraktiken zum A...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1554143
Date of submission:
05.08.2020
Oral examination:
30.11.2020
File size:
7544914 bytes
Pages:
117
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20201130-1554143-1-2
Last change:
21.12.2020
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