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Original title:
Use of non-Saccharomyces yeast for beer fermentation as illustrated by Torulaspora delbrueckii
Translated title:
Verwendung von nicht-Saccharomyces Hefen für die Bierfermentation am Beispiel von Torulaspora delbrueckii
Author:
Michel, Maximilian
Year:
2018
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Jacob, Fritz (Prof. Dr.)
Referee:
Jacob, Fritz (Prof. Dr.); Vogel, Rudi F. (Prof. Dr. habil.); Methner, Frank-Jürgen (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BRA Brauwesen
Keywords:
Non-Saccharomyces, alternative yeast, wild yeast
Translated keywords:
Wilde Hefen, Nicht-Saccharomyces, alternative Hefe
Abstract:
The applied yeast strain contributes decisively to the aroma profile, taste, smell and mouth feel of the produced beer. The mass production of beer has led to a selection of a small number of high-performing Saccharomyces yeast strains. Besides the specially selected strains, there are many partly uncharacterized genera of yeast in addition to Saccharomyces, giving many possibilities for potential beer fermentation. Methods to predict the capability of non-Saccharomyces yeast strains with regard...     »
Translated abstract:
Der für die Fermentation verwendete Hefestamm prägt maßgeblich das Aromaprofil, den Geruch sowie das Mundgefühl eines Bieres. Im Zuge der Massenproduktion von Bier wurden einige wenige Hochleistungshefestämme des Genus Saccharomyces selektiert. Es gibt viele weitere, teils nicht charakterisierte Hefegattungen, die potenziellen Nutzen für die Bierfermentation bieten. In dieser Arbeit wurden Methoden entwickelt, um das Potenzial sowie die mögliche Anwendung von nicht-Saccharomyces Hefen für die Bi...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1363596
Date of submission:
28.06.2017
Oral examination:
23.01.2018
File size:
30428874 bytes
Pages:
112
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20180123-1363596-1-5
Last change:
31.01.2018
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