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Original title:
Structure determination and quantitation of key antioxidant compounds in aged garlic extract
Translated title:
Strukturaufklärung und Quantifizierung von Schlüsselantioxidantien aus gelagertem Knoblauchextrakt
Author:
Matsutomo, Toshiaki
Year:
2016
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.)
Referee:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.); Schieberle, Peter (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
CHE Chemie
Keywords:
aged garlic extract, antioxidant, activity-guided fractionation, model reaction, quantitation, LC-MS/MS
Translated keywords:
gelagertem Knoblauchextrakt, Schlüsselantioxidantien, aktivitätsorientierter Fraktionierung, Modellstudien, Quantifizierung, LC-MS/MS
TUM classification:
CHE 513d
Abstract:
Aged garlic extract (AGE) has been shown to have potent antioxidant activity. The present study aimed to locate key antioxidants in AGE. By means of activity-guided fractionation and model reactions, 22 antioxidants were identified in AGE for the first time. The quantitative analysis and antioxidant assay revealed that some of them showed great contribution to the whole antioxidant activity of AGE. They were considered to be one of the key antioxidants in AGE.
Translated abstract:
Gelagerter Knoblauchextrakt (AGE) zeigt im Vergleich zu nicht AGE eine stark erhöhte antioxidative Aktivität. Im Zuge dieser Untersuchung wurden erstmals in AGE mittels aktivitätsorientierter Fraktionierung in Kombination mit Modellstudien 22 antioxidativ wirksame Strukturen isoliert und identifiziert. Durch quantitative Analyse und Messung der antioxidativen Aktivität der Reinsubstanzen und des Rekombinats konnte ein entscheidender Beitrag der 22 Substanzen zur Gesamtaktivität von AGE aufgezeig...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1249505
Date of submission:
24.07.2015
Oral examination:
27.04.2016
File size:
2373559 bytes
Pages:
151
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20160427-1249505-1-9
Last change:
01.09.2016
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