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Original title:
Categorization of Lactobacillus brevis along their beer-spoiling potential
Translated title:
Kategorisierung von Lactobacillus brevis anhand seines Bierverderbspotentials
Author:
Preissler, Patrick
Year:
2011
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.)
Referee:
Liebl, Wolfgang (Prof. Dr.); Zäh, Michael F. (Univ. Prof. Dr.-Ing.), Abele, Eberhard (Univ. Prof. Dr.-Ing.); Arendt, Elke (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften; BRA Brauwesen
Keywords:
Lactobacillus brevis, hop tolerance, beer-spoiling
Translated keywords:
Lactobacillus brevis, Hopfentoleranz, Bierverderb
Abstract:
The tolerance towards hop acids is one of the most important prerequisites for the survival and growth of bacteria in beer. Based on “forcing tests” in beer of non-adapted L. brevis to hop compounds, bacteria were categorized into constitutive beer-spoiling and non-spoiling strains. Differential 2D gel electrophoresis revealed mechanisms, which contribute to basal level of hop tolerance. These are involved in pH and zinc homeostasis, utilization of maltose and degradation of mis-folded proteins...     »
Translated abstract:
Die Toleranz gegenüber Hopfensäuren ist eine der wichtigsten Voraussetzungen für das Wachstum und Überleben in Bier. Auf Grundlage von Wachstumstest in Bier mit nicht an Hopfen adaptierten L. brevis, wurden verschiedene Stämme in konstitutive bierverderbende und nicht-bierverderbende Bakterien kategorisiert. Auf dieser Grundlage wurden mittels differentieller 2D-Gelelektrophorese Mechanismen identifiziert, die zu einem grundsätzlichen Level an Hopfentoleranz beitragen. Diese sind an pH und Zinkh...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1080455
Date of submission:
13.07.2011
Oral examination:
09.12.2011
File size:
4437590 bytes
Pages:
126
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20111209-1080455-1-4
Last change:
19.12.2011
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