Design, fabrication and characterization of organic photodiodes for industrial and medical applications
Design, Herstellung und Charakterisierung organischer Photodioden für industrielle und medizinische Anwendungen
Fakultät für Elektrotechnik und Informationstechnik
Lugli, Paolo (Prof., Ph.D.)
Lugli, Paolo (Prof., Ph.D.); Bonfiglio, Annalisa (Prof., Ph.D.)
ELT Elektrotechnik
OPD, organic photodiode, Organic eletronic, plastic electronic, Bulk Heterojunction, PCBM, P3HT, X-ray detector, Active pixel, flexyble photodiode
Main focus of this work is to prove the feasibility to apply organic photodiodes (OPDs) for medical and industrial applications. The realization of a flat panel X-ray digital imager prototype with the integration of OPDs on top of an amorphous silicon thin film transistor backplane with 256x256 pixels represents the highlight of this thesis. Performances comparable with a commercial available flat panel X-Ray detector based on silicon have been achieved. Furthermore, a new pixel architecture bas...    »

Fokus dieser Arbeit ist die Anwendbarkeit von organischen Fotodioden (OPDs) für medizinische und industrielle Anwendungen zu beweisen. Die Realisierung eines flachen und digitalen Röntgendetektor-Prototyp mit der Integration von OPDs auf einer amorphen Silizium Dünnfilmtransistoren Backplane mit 256x256 Pixels vertritt den Höhepunkt dieser Thesis. Leistungen vergleichbar mit einem auf Silizium Basis kommerziellerhältlichen Flachbild Röntgendetektor konnten erreicht werden. Zusätzlich, eine neue...    »