Originaltitel:
Acceleration of Medical Imaging Algorithms Using Programmable Graphics Hardware
Übersetzter Titel:
Beschleuningung von medizinischen Bildverarbeitungsalgorithmen mit Hilfe von programmierbarer Grafikhardware
Fakultät für Informatik
Westermann, Rüdiger (Prof. Dr.)
Preim, Bernhard (Prof. Dr.)
Fachgebiet:
DAT Datenverarbeitung, Informatik
Stichworte:
medical imaging, filtering, reconstruction, segmentation, registration, GPU, GPGPU
Übersetzte Stichworte:
Medizinische Bildverarbeitung, Filtering, Rekonstruktion, Segmentierung, Registrierung, GPU, GPGPU
Schlagworte (SWD):
Bildgebendes Verfahren; Bildverarbeitung; Algorithmus; Beschleunigung; Rekonstruktion; SegmentierungM; Registrierung Bildverarbeitung; Graphikprozessor
TU-Systematik:
MED 230d; DAT 753d; DAT 760d
Kurzfassung:
This thesis presents acceleration techniques for medical imaging algorithms. The rapid development of medical scanning devices produces huge amounts of raw data. On the one hand, high-resolution images can be computed from the raw data and, thus, providing the physicians better basis for diagnosis. On the other hand, the amount of raw data leads to longer processing times. About three years ago, graphics processing units (GPUs) have become programmable and can be used for other tasks than...    »