Multivariate Continuous time stochastic volatility models driven by a Lévy process
Multivariate zeitstetige von einem Lévyprozess getriebene stochastische Volatilitätsmodelle
Fakultät für Mathematik
Klüppelberg, Claudia (Prof. Dr.)
Lindner, Alexander (Prof. Dr.); Jacod, Jean (Prof. Dr.)
MAT Mathematik
CARMA, COGARCH, EGARCH, GARCH, Lévy process, Ornstein-Uhlenbeck Process, multivariate stochastic volatility model
CARMA, COGARCH, EGARCH, GARCH, Lévyprozess, Ornstein-Uhlenbeck-Prozess, multivariates stochastisches Volatilitätsmodell
Several multivariate stochastic models in continuous time are introduced and their probabilistic and statistical properties are studied in detail. All models are driven by Lévy processes and can generally be used to model multidimensional time series of observations. In this thesis the focus is on various stochastic volatility models for financial data. Firstly, multidimensional continuous-time autoregressive moving-average (CARMA) processes are considered and, based upon them, a multivari...    »