Gamma-Ray Bursts
Translated subtitle:
Eine Populationsstudie
Fakultät für Physik
Hasinger, Guenther (Prof. Dr.)
Lindner, Manfred (Prof. Dr.); von Feilitzsch, Franz (Prof. Dr.)
Format:
PHY Physik
Gamma-Ray Bursts; Afterglows; Host Galaxies; Sky Survey
Gammastrahlungsausbrueche; Nachgluehen; Muttergalaxien; Himmelsdurchmusterung
Controlled terms:
Gamma-Burst
TUM classification:
PHY 923d
Gamma-ray bursts are the witnesses of stellar explosions at cosmological distances and among the most energetic phenomena in the Universe. Here I present a study of the population of Gamma-ray bursts from three different observational aspects. (i) The prompt gamma-ray emission was investigated based on the event sample detected with the anti-coincidence shield of the spectrometer on-board the INTEGRAL satellite. (ii) The afterglow phase and the underlying host galaxies at optical and near-infrar...    »

Gammastrahlungsausbrüche sind Zeugen von stellaren Explosionen in kosmologischen Entfernungen und zählen zu den energiereichsten Ereignissen im Universum. In der vorliegenden Arbeit, wird die Population der Gammastrahlungsausbrüche anhand von drei separaten Beobachtungsaspekten studiert. (i) Die prompte Gammaemission wird mit Hilfe der Ereignisse, welche mit dem Anti-Koinzidenz Schild des Spektrometers des Satelliten INTEGRAL entdeckt wurden, untersucht. (ii) Das Nachleuchten und die unterliegen...    »

Publication :
Universitätsbibliothek der Technischen Universität München