Originaltitel:
Interaction and Collaboration Mechanisms for Distributed Communities and Groups in Educational Settings
Übersetzter Titel:
Interaktion- und Kollaborationsmechanismen für Verteilte Gemeinschaften und Gruppen in Bildungsumgebungen
Fakultät für Informatik
Schlichter, Johann (Prof. Dr.)
Schlichter, Johann (Prof. Dr.); Brüggemann-Klein, Anne (Prof. Dr.)
Format:
Fachgebiet:
DAT Datenverarbeitung, Informatik
Stichworte:
Communityware; Groupware; Distance Learning; Spatial Approaches; Artifact; Awareness; CSCW; Lecture 2000
Schlagworte (SWD):
Fernstudium; Computerunterstütztes Lernen; Fernunterricht
TU-Systematik:
DAT 030d
Kurzfassung:
In the past few years, the dramatical technological advances, in particular the Internet and the Web, have changed the way that knowledge is conveyed between tutors and students. Distance learning systems are supposed to facilitate this knowledge transfer by harnessing potentials of these new technologies. However, there is no integrated learning environment available up to now which can support various teaching and learning scenarios of students and tutors in a consistent way. Most existing dis...    »

Übersetzte Kurzfassung: