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Original title:
Basophilenaktivierungstest zur Differenzierung von Patienten mit Alpha-Gal-Syndrom und asymptomatischen Patienten mit Sensibilisierung auf alpha-Gal 
Translated title:
Basophil activation test for the differentiation of patients with Alpha-gal syndrome and asymptomatic patients with sensitization to alpha-gal 
Year:
2021 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät für Medizin 
Advisor:
Eberlein, Bernadette (Prof. Dr.) 
Referee:
Eberlein, Bernadette (Prof. Dr.); Schmidt-Weber, Carsten (Prof. Dr.) 
Language:
de 
Subject group:
MED Medizin 
Keywords:
Alpha-Gal-Syndrom, Typ-I-Allergie auf Säugetierfleisch, sIgE auf Galactose-alpha-1,3-galaktose (alpha-Gal), Basophilenaktivierungstest, Sensibilisierung auf alpha-Gal 
Translated keywords:
Alpha-gal syndrome, mammalian meat, sIgE to galactose-alpha-1,3-galactose (alpha-Gal), basophil activation test, sensitization to alpha-Gal 
TUM classification:
MED 620d; MED 490d 
Abstract:
Das Alpha-Gal-Syndrom ist eine meist verzögert auftretende Typ-I-Allergie auf Säugetierfleisch und deren Produkte mit Nachweis von sIgE auf Galactose-alpha-1,3-galaktose (alpha-Gal). Die klinische Relevanz einer Sensibilisierung auf alpha-Gal bleibt ohne aufwändige Provokationstestungen häufig unklar. Parameter des Basophilenaktivierungstests waren signifikant unterschiedlich bei allergischen Patienten im Vergleich zu Patienten mit einer asymptomatischen Sensibilisierung auf alpha-Gal, sodass mi...    »
 
Translated abstract:
Alpha-gal syndrome is a delayed type I allergy to mammalian meat and its products characterized by sIgE to galactose-alpha-1,3-galactose (alpha-Gal). The clinical relevance of sensitization to alpha-gal often remains unclear without laborious provocation tests. Parameters of the basophil activation test were significantly different in allergic patients compared to patients with asymptomatic sensitization to alpha-Gal. Therefore provocation tests can be reduced with this in vitro test. 
Oral examination:
08.01.2021 
File size:
3744928 bytes 
Pages:
112 
Last change:
02.03.2021