A Teaching Methodology for Massive On Campus Courses
Eine Lehrmethodologie für große Präsenzvorlesungen
Fakultät für Informatik
Brügge, Bernd (Prof. Dr.)
Brügge, Bernd (Prof. Dr.); Brüggemann-Klein, Anne (Prof. Dr.)
DAT Datenverarbeitung, Informatik
TUM classification:
DAT 310d
In this dissertation a new teaching methodology for MOCCS (Massive On Campus Courses) is introduced which is based on AMATI (Another Massive Teaching Instrument) and MOCCA (Massive On Campus Course Architecture). AMATI is a software framework which increases interaction in large scale classrooms adapting different approaches from existing software solutions to create a one-to-one supervision experience. MOCCA describes a new teaching concept which provides the needed steps to adapt an existing M...    »

In dieser Dissertation wird eine neue Lehrmethode die sogenannte virtuelle 1-1 Lehre für Massive On Campus Courses (MOCCS) vorgestellt, welche auf AMATI (Another Massive Teaching Instrument) und MOCCA (Massive On Campus Course Architecture) basiert. AMATI ist ein Software-Framework, das die Interaktion in großen Klassenräumen verbessert, indem verschiedene Ansätze aus vorhandenen Softwarelösungen kombiniert werden, um ein virtuelles 1-1 Kommunikationsverhältnis zwischen Lehrenden und Lernenden z...    »

30.08.2019
09.09.2019