Masterarbeit
Title:
Error Analysis for the Life Support System Model of the ISS in V-HAB
Fehleranalyse des Lebenserhaltungssystem Modells der ISS in V-HAB
This thesis performs a sensitivity analysis and an error propagation for a simulation model of the LSS on the ISS, which has been developed in the simulation environment of V-HAB. V-HAB results from a long year research work at the LRT of the TUM. The general task is the examination of variations of certain simulation parameters, whereby the possible error of the simulation compared to the real system should be estimated. If possible, an error propagation calculation should be done thereby. Th...    »

In dieser Masterarbeit wird eine Sensitivitätsanalyse und eine Fehlerfortpflanzungsrechnung für ein Simulationsmodell des Lebenserhaltungssystems (LSS) der Internationalen Raum Station (ISS), das in der Simulationsumgebung Virtual Habitat (V-HAB) entwickelt wurde, durchgeführt. V-HAB ist am Lehrstuhl für Raumfahrtechnik (LRT) an der Technischen Universität München (TUM) während einer langjährigen Forschungsarbeit entstanden. Die Grundlegende Aufgabenstellung ist die Untersuchung von Auswirkungen...    »

Error Analysis, Life Support, V-HAB, Manned Spaceflight, ISS
Subject:
MAS Maschinenbau; VER Technik der Verkehrsmittel
Pütz, Daniel
Walter, Ulrich (Prof. Dr.)
Date of acceptation:
10.04.2018