Masterarbeit
Author(s):
Ludovica Spazzini
Title:
Calibration of ensemble weather forecasts using D-vine copula models
Nowadays, most of the major operational weather prediction facilities are making ensemble predictions and basing their forecasts on these. Forecast ensembles are generated from multiple runs of numerical weather prediction models: each with different initial boundary conditions or parametrizations of the model, they allow to account for both the initial conditions and the model uncertainty. In this thesis we introduce the D-vine copula based quantile regression, here for the first time applie...    »

Die meisten heutzutage vornehmlich eingesetzten Wettervorhersageeinrichtungen benutzen Ensemble Vorhersagen und begründen auf diesen ihre Prognosen. Vorhersage-Ensembles werden aus mehreren Läufen von numerischen Wettervorhersagemodellen generiert: jedes mit unterschiedlichen Rand- und Anfangsbedingungen sowie anderer Parametrisierung des Models wodurch sowohl Anfangsbedingungen als auch Modellunsicherheit adressiert werden. In dieser Arbeit stellen wir die auf D-Vine Copula basierende Quantil R...    »

Subject:
MAT Mathematik