Optimal Primary Tone Levels in Distortion Product Otoacoustic Emissions and the Role of Middle Ear Transmission
Optimale Primärtonpegelverhältnisse von Distortionsprodukten otoakustischer Emissionen und der Einfluss von Energieübertragungseigenschaften des Mittelohres
Fakultät für Elektrotechnik und Informationstechnik
Hemmert, Werner (Prof. Dr.)
Hemmert, Werner (Prof. Dr.); Kummer, Peter (Prof. Dr.)
ELT Elektrotechnik
basilar membrane, cochlear amplifier, hearing loss, conductive hearing loss, compression
Basilarmembran, Hörverlust, Schallleitungstörung, Cochleärer Verstärker, kompression
Distortion product otoacoustic emissions (DPOAEs) provide objective data on the integrity of active cochlear mechanics and are evoked in response to stimulation with two sinusoids. In part due to ear-specific middle ear energy transmission characteristics, optimal stimulus levels are difficult to predict. In this dissertation, a formula for the prediction of optimal stimulus levels is developed, which accounts for effects of energy absorbance into the middle ear. Additionally, a DPOAE-based meth...    »