Masterarbeit
Abend, Stephan
Titel:
Bid-Ask Calibration of Lévy Models – Theory and Implementation
In contrast to the prevailing mathematical modelling theory for financial assets and derivatives, in real world financial markets the bid price at which a financial instrument is sold to the market is smaller than the ask price at which it can be bought from that market. In this thesis we develop an approach of modelling bid and ask prices of derivatives such that the above ordering is obeyed. The resulting stochastic model is built upon the theory of integral stochastic orders of Lévy processes...    »

übersetzter Abstract:
Im Gegensatz zur gängigen finanzmathematischen Theorie zur Modellierung von Wertpapier- und Derivatepreisen ist an realen Finanzmärkten der Bid-Preis, zu dem ein solches Finanzinstrument verkauft werden kann, kleiner als der Ask-Preis, zu dem dieses gekauft werden kann. In dieser Masterarbeit entwickeln wir einen Modellierungsansatz für Bid- und Ask-Preise, unter dem eine entsprechende Ordnung der Preise abgebildet werden kann. Grundlage des resultierenden stochastischen Bid-Ask-Modells ist die...    »

Aufgabensteller:
Prof. Dr. Kathrin Glau