Bachelorarbeit
Stefan Glogger
Title:
Visualization of Trivariate Vine Copulae
In this thesis, we visualize trivariate copulae. Copulae provide one statistical way of modelling multivariate data. We construct trivariate copulae out of three bivariate copulae using the theory of pair copula construction (PCC). Based on this we visualize the three-dimensional contour lines of trivariate copulae and implement this visualization with the statistical software R. After introducing notation and a chapter on one, two and three-dimensional normal distributions, the second chapter...    »

In dieser Arbeit visualisieren wir trivariate Copulae. Copulae stellen einen Ansatz der Statistik dar, um multivariate Datensätze zu beschreiben. Basierend auf der theoretischen Grundlage der Paar-Copula Konstruktion (PCC) bauen wir trivariate Copulae aus drei bivariaten Copulae auf. Diesen Ansatz nutzen wir zur Visualisierung von trivariaten Copulae anhand von dreidimensionalen Konturlinien, was wir mittels des statistischen Programmes R umsetzen. Nach der Einführung von Notation und einem Ka...    »

Subject:
MAT Mathematik