Masterarbeit
Criens, David
Titel:
Construction of Equivalent Martingale Measures
In this thesis we construct equivalent (local) martingale measures for stock price models driven by quasi-left continuous semimartingales. First we derive two types of sufficient conditions for the martingality of exponential local martingales: one depends on the predictable characteristics of the driving semimartingale and is of Novikov-type; the other connects the martingality with existence and local uniqueness properties of a related semimartingale problem. Furthermore, we derive a sufficie...    »

übersetzter Abstract:
In dieser Masterarbeit konstruieren wir äquivalente (lokale) Martingalmaße für Aktienkursmodelle die von quasi-linksstetigen Semimartingalen getriebenen werden. Wir leiten zwei Arten von hinreichenden Bedingungen für die Martingaleigenschaft exponentieller lokaler Martingale her. Die Ersteren basieren auf den vorhersehbaren Charakteristika des treibenden Semimartingals und sind von derselben Art wie die Novikov Bedingung. Die Zweiteren verbinden die Martingaleigenschaft mit Existenz- und lo...    »

Prof. Dr. Kathrin Glau
Prof. Dr. Kathrin Glau