Bachelorarbeit
Bonhorst, Leopold von
Title:
Testing the Random Walk Hypothesis
This Bachelor's Thesis is about two Testing methods for the Random Walk Hypothesis, which says that the dynamics of a stock price or index course can be interpreted as the realisation of a Random Walk. In the first chapter "Random Walk Hypothesis" the most important terms will be defined as for example the White Noise Process, a sequence of independent and identically distributed random variables with expectation 0. The Random Walk will be defined as the sum over such a process. In the end we fo...    »

Diese Bachelor-Arbeit beschäftigt sich mit verschiedenen Testverfahren zur Überprüfung der sogenannten Random-Walk-Hypothese, welche behauptet, dass sich das Kursverhalten einer Aktie bzw. eines Indexes als Realisation einer Zufallsbewegung interpretieren lässt. In dem Einführungskapitel "Random Walk Hypothesis" werden grundlegende notwendige Begriffe definiert und erklärt, wie beispielsweise das "Weiße Rauschen", ein Folge von unabhängig und identisch verteilten Zufallsvariablen mit Erwartungs...    »

PD Dr. Aleksey Min
PD Dr. Aleksey Min