Originaltitel:
Übersetzter Titel:
Ubiquitäre Persönliche Informationsverwaltung
Fakultät für Informatik
Eckert, Claudia (Prof. Dr.)
Eckert, Claudia (Prof. Dr.); Baumgarten, Uwe (Prof. Dr.)
Fachgebiet:
DAT Datenverarbeitung, Informatik
Stichworte:
PIM, TopicMaps, meta data, document management, semantic desktop
Übersetzte Stichworte:
PIM, TopicMaps, Metadaten, Dokumentenmanagement, Dokumentenverwaltung, Semantischer Desktop
Schlagworte (SWD):
Informationsmanagement; Dokumentenverwaltungssystem; Ubiquitous Computing; Computersicherheit
TU-Systematik:
DAT 600d; DAT 825d; DAT 050d
Kurzfassung:
Finding, accessing and securely sharing desired information in the multitude of fast growing sources of personally stored data is considered a key problem in many working environments. Digital document management already drastically simplifies these tasks by providing content tagging, full-text search and mobile access. However, leveraging inherent user-given structures in distinct data sources, its interconnecting and unified accessibility are considered an unused potential for improving the ef...    »