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Original title:
Modification of the structural properties of egg white by mechanical methods prior to membrane based ion-exchange chromatographic fractionation of egg white proteins
Translated title:
Veränderung der strukturellen Eigenschaften von Eiklar zur nachfolgenden Fraktionierung der Eiklarproteine mittels membranbasierter Ionenaustauschchromatographie
Author:
Brand, Janina
Year:
2016
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.)
Referee:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.); Minceva, Mirjana (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
Keywords:
egg white, fibrillar protein, mechanical treatment, viscosity decrease, ion exchange chromatography, membrane adsorber, lab scale, pilot scale
Translated keywords:
Eiklar, fibrilläres Protein, mechanische Methoden, Viskositätssenkung, Ionenaustauschchromatographie, Membranadsorber, Labormaßstab, Pilotmaßstab
TUM classification:
OEK 100d; LEB 050d
Abstract:
Egg white is a raw material that consists of many bio-functional proteins. Their fractionation by classical chromatographic processes is impaired by the structural properties of egg white. Thus, egg white characteristics need to be modified prior to chromatographic fractionation. Mechanical devices offer a suitable method for this purpose. The subsequent fractionation was carried out with membrane based ion exchange chromatography, in lab scale as well as in pilot scale.
Translated abstract:
Eiklar beinhaltet viele bio-funktionelle Proteine. Allerdings ist deren Fraktionierbarkeit mit Hilfe von klassischen Chromatographieverfahren durch die strukturellen Eigenschaften des Eiklars limitiert. Folglich müssen die Eiklarcharakteristika vor einer chromatographischen Fraktionierung modifiziert werden. Mechanische Methoden bieten hierfür eine adäquate Lösung. Die nachfolgende Fraktionierung wurde sowohl im Labor- als auch im Pilotmaßstab mittels einer membranbasierten Ionenaustauschchromat...     »
Series:
Lebensmitteltechnologie
ISBN:
978-3-8439-2982-0
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1295277
Date of submission:
14.04.2016
Oral examination:
05.09.2016
Last change:
05.04.2017
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