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Original title:
Microencapsulation of probiotic microorganisms by means of enzymatic gelation of milk proteins
Translated title:
Mikroverkapselung von probiotischen Mikroorganismen mittels enzymatisch induzierter Gelbildung
Author:
Heidebach, Thomas
Year:
2010
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Univ.-Prof. Dr. Ulrich Kulozik
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
Keywords:
Microencapsulation, probiotic
Translated keywords:
Mikroverkapselung, Probiotika
TUM classification:
LEB 054d ; LAN 820d
Abstract:
Novel methods for the microencapsulation of cells in milk-protein-based microcapsules were developed. Encapsulation was accomplished by means of enzymatic cross-linking of proteins during a water-in-oil-emulsifying process. Variables were substrate-enzyme-ratio, incubation time and shear-gradient. The microcapsules were assessed in terms of their capacity to protect sensitive probiotic cells in acidic environments. It was found that microencapsulation in a dense proteinaceous gel network offers...     »
Translated abstract:
Es wurden neuartige Methoden zur Mikroverkapselung von Mikroorganismen in Milchprotein-Matrices entwickelt. Die Verkapselung wurde mittels enzymatischer Quervernetzung der Proteine während eines Wasser-in-Öl-Emulsionsprozesses erzielt. Variable waren dabei u. a. Substrat-Enzym-Verhältnis, Inkubationsdauer und Schergradient. Die Mikrokapseln wurden hinsichtlich ihres Schutzeffektes für sensitive probiotische Zellen im sauren Milieu untersucht. Es wurde gezeigt, dass eine Verkapselung in einer ver...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=959169
Controlled terms:
Probiotikum ; Mikroverkapselung ; Milchproteine ; Gelieren ; Enzymkatalyse
Last change:
20.02.2014
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