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Original title:
Passionsfrucht-typische 2-Alkylester: Analytik, enzymkatalysierte Gewinnung und sensorische Bewertung 
Translated title:
2-Alkyl esters from passionfruits: analysis, enzyme-catalyzed preparation and sensory evaluation 
Year:
2010 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.) 
Referee:
Schwab, Wilfried (Prof. Dr.) 
Language:
de 
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie 
Abstract:
Die Gehalte und natürlich vorliegenden Enantiomerenverhältnisse von 2-Alkylestern in roten (Passiflora edulis Sims) und gelben (Passiflora edulis f. flavicarpa) Passionsfrüchten wurden untersucht. Die Acetate, Butanoate, Hexanoate und Octanoate der ungeradzahligen sekundären Alkohole 2-Pentanol, 2-Heptanol und 2-Nonanol wurden mittels Simultaner Destillation-Extraktion (SDE) isoliert und mittels Kapillargaschromatographie-Massenspektrometrie (GC/MS) identifiziert und quantifiziert. Multidimensio...    »
 
Translated abstract:
The concentrations and enantiomeric compositions of 2-alkyl esters in purple (Passiflora edulis Sims) and yellow (Passiflora edulis f. flavicarpa) passionfruits were determined. The acetates, butanoates, hexanoates and octanoates of the odd-numbered secondary alcohols 2-pentanol, 2-heptanol and 2-nonanol were isolated by means of simultaneous distillation-extraction (SDE) and identified and quantified using capillary gas chromatography-mass spectrometry (GC/MS). Enantiodifferentiations of the ho...    »
 
Oral examination:
09.03.2010 
Pages:
139 
Last change:
15.04.2010