User: Guest  Login
Original title:
New Methods for the Characterization of Taste Modulating Compounds from Traditional Herbal Teas
Translated title:
Neue Methoden zur Charakterisierung von geschmacksmodulierenden Verbindungen aus traditionellen Kräutertees
Author:
Reichelt, Katharina
Year:
2009
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Prof. Dr. K.-H. Engel
Referee:
Prof. Dr. T. Hofmann
Language:
en
Subject group:
OEK Ökotrophologie, Ernährungswissenschaft
Abstract:
Based on the LC Taste® system, new screening protocols for the characterization of taste modulating compounds (TMC) were developed and validated using extracts containing known TMC, e.g. homoeriodictyol and hesperetin. The methodology was applied to screen for new TMC in various plant extracts (Yerba Santa, honey bush, rooibos and bush tea). Chromatographic fractionation of a methanolic extract of Yerba Santa led to the identification of ten novel bitter tasting compounds (erionic and eriolic ac...     »
Translated abstract:
Basierend auf dem LC Taste® System wurden neue Screeningprotokolle für die Charakterisierung geschmacksmodulierender Verbindungen (TMC) entwickelt und mit Pflanzenextrakten, die bekannte TMC enthalten, z.B. Homoeriodictyol und Hesperetin, validiert. Die Methodik wurde zur Untersuchung neuer TMC in verschiedenen Pflanzenextrakten (Yerba Santa, Honigbusch, Rotbusch and Buschtee) eingesetzt. Chromatographische Fraktionierung eines methanolischen Extrakts aus Yerba Santa führte zu der Identifizierun...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=808698
Last change:
17.02.2014
 BibTeX