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Original title:
Einfluss der Lagerung von Rohkaffee auf die Aromastoffe von Rohkaffee, Röstkaffee und Kaffeegetränk 
Translated title:
Influence of the Storage Conditions of Raw Coffee on the Odour-active Compounds of Raw Coffee, Roasted Coffee and the Coffee Beverage 
Year:
2008 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät für Chemie 
Advisor:
Univ.- Prof. Dr. Peter Schieberle 
Language:
de 
Subject group:
CHE Chemie 
TUM classification:
CHE 513d ; CHE 536d 
Abstract:
Die Lagerung von Rohkaffee wird in den Erzeugerländern genutzt, um z.B. Preisschwankungen auszugleichen. In der Literatur ist allerdings bekannt, dass sich, insbesondere bei ungünstigen Lagerbedingungen, Fehlaromen im Röstkaffee bis hin zum Kaffeegetränk ausbilden können. Systematische Studien zur Klärung des Einflusses der Rohkaffeelagerung auf die Bildung der verantwortlichen Fehlaromastoffe existieren aber bisher kaum. In dieser Studie konnte an verschiedenen Rohkaffeeproben, die unter defini...    »
 
Translated abstract:
Raw coffee is stored in the country of origin e.g. to adjust fluctuation of price. Literature shows that especially inappropriate storage conditions of raw coffee cause the generation of off-flavours in roasted coffee and the coffee beverage. However, systematic studies clarifying the influence of the storage of raw coffee on the generation of the responsible off-flavours scarcely exist until now. In this study raw coffee beans were stored under well defined conditions. By using the concept of t...    »
 
Controlled terms:
Rohkaffee ; Lagerung ; Röstkaffee ; Fehlaroma ; Schlüsselsubstanz 
Last change:
14.02.2014