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Original title:
Entwicklung des Konsums von ökologisch erzeugten Lebensmitteln in Bayern - dargestellt am Vergleich von Konsumentenbefragungen aus den Jahren 2004, 1998 und 1992 
Translated title:
Development of the consumption of ecologically generated foods in Bavaria - represented at the comparison of consumer examinations from the years 2004, 1998 and 1992 
Year:
2008 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Besch, Michael (Prof. Dr.) 
Referee:
Hülsbergen, Kurt-Jürgen (Prof. Dr.) 
Language:
de 
Subject group:
LAN Landbauwissenschaft 
Abstract:
Der Markt für ökologische Produkte gewinnt zunehmend an Bedeutung. Es wurde daher die Entwicklung des Konsums ökologisch erzeugter Lebensmittel in Bayern anhand des Vergleichs von drei ähnlich angelegten Konsumentenerhebungen aus den Jahren 2004, 1998 und 1992 mit der Zielsetzung untersucht, die Änderungen in den Einstellungen und Verhaltensweisen der Verbraucher in einem Zeitraum von zwölf Jahren zu erkennen und zu bewerten. Es werden die Auswirkungen des Marktes für ökologische Lebensmittel in...    »
 
Translated abstract:
The organic food market increasingly gains importance. As such was researched the development of the consumption of ecologically generated foods in Bavaria on the basis of the comparison of three similarly aimed consumer-inquiries from the years 2004, 1998 and 1992 with the objective to recognize and to assess the modifications of the consumer attitudes and behaviour of a time period of twelve years. In the study are shown the effects of the expansion of the organic food market on the demand-beh...    »
 
Oral examination:
05.08.2008 
Pages:
337 
Last change:
22.08.2008