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Original title:
Effect of Horticultural Practices on Improving Productivity and Fruit Quality of 'Crimson Seedless' Grapes 
Translated title:
Optimierung von Produktivität und Fruchtqualität von Tafeltrauben der Sorte ‚Crimson Seedless’ durch Kulturmaßnahmen 
Year:
2008 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Treutter, Dieter R. (Prof. Dr.) 
Referee:
Treutter, Dieter R. (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
LAN Landbauwissenschaft 
Translated keywords:
'Crimson Seedless' Trauben, Ertrag, Qualität, N-und K-Düngung, Phenolstoffe, Flavonoide, Entfernung der Basisblätter, Frucht- Ausdünnung. 
Controlled terms:
Weinbau; Ernteertrag; Qualität 
TUM classification:
LAN 425d 
Abstract:
For improving fruit quality of 'Crimson Seedless' table grape the balance of vegetative and generative growth was regulated by different N and K fertilization, by pruning, and by fruit thinning. Dry matter, sugar content, acidity as well as anthocyanins, stilbenes, hydroxycinnamic acids, proanthocyanidins and flavonols were estimated as quality parameters. Fruit quality was positively influenced by reduced N-fertilization and by fruit thinning combined with basal leaf removal. 
Translated abstract:
Zur Verbesserung der Fruchtqualität der Tafeltraubensorte 'Crimson Seedless' wurde die Balance zwischen vegetativem Wachstum und Fruchtertrag durch N- und K-Versorgung sowie durch Schnittmaßnahmen und Fruchtausdünnung reguliert. Als Qualitätsmerkmale der Beeren wurden Trockensubstanz, Zucker- und Säuregehalt sowie die Konzentration von Anthocyanen, Stilbenen, Hydroxyzimtsäuren, Proanthocyanidinen und Flavonolen bestimmt. Insgesamt wirkten sich geringe N-Düngung und Fruchtausdünnung mit teilweise...    »
 
Oral examination:
04.03.2008 
Pages:
261 
Last change:
27.09.2010