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Original title:
Operative Risiken in Schlachtung und Fleischverarbeitung 
Original subtitle:
Risikoanalyse und Konzept eines Risikomanagementsystems 
Translated title:
Operational risks in slaughtering and meat processing 
Translated subtitle:
Risk analysis and concept of a risk management system 
Year:
2006 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät für Wirtschaftswissenschaften 
Advisor:
Weindlmaier, Hannes (Prof. Dr.) 
Referee:
Karg, Georg (Prof. Dr., Ph.D.) 
Language:
de 
Subject group:
WIR Wirtschaftswissenschaften 
Keywords:
Risikomanagement, Risikoanalyse, Schlachtung, Fleischverarbeitung 
Translated keywords:
risk management, risk analysis,slaughtering, meat processing 
Controlled terms:
Risikomanagement; Risikoanalyse; Schlachtung; Fleischverarbeitung 
TUM classification:
LEB 230d 
Abstract:
In Zeiten einer zunehmend kritischen Auseinandersetzung der Verbraucher mit der Qualität von Nahrungsmitteln sind auch die Fleisch verarbeitenden Unternehmen gefordert, ein professionelles Risikomanagement zur Optimierung von Produktionsprozessen, Qualität und Sicherheit einzusetzen. Diese Arbeit entwickelt ein Konzept zur systematischen Steuerung operativer Risiken in Fleisch verarbeitenden Unternehmen, basierend auf einer Analyse der Risiken in den Prozessen der Schlachtung von Schweinen und R...    »
 
Translated abstract:
Lately, consumers critical examine not only the quality of food but the processes of food production, too. Therefore, also the meat processing enterprises are in need of professional risk management that is essential for the optimization of production processes, food quality and food safety. This work develops a concept for the systematic controlling of operational risks in slaughterhouses and meat processing enterprises. The concept is based on an analysis of the risks during the processes of s...    »
 
Oral examination:
16.11.2006 
File size:
2838626 bytes 
Pages:
250 
Last change:
22.09.2008